lördag 30 oktober 2010

Går det för fort?

Sitter nu på tåg på väg till Sandviken och en, som jag tror, spännande dag. Just nu går det inte alls för fort eftersom tåget stått still i Vårgårda i 40 minuter...
Men ibland hör jag röster som säger att processen fram till en gemensam kyrka går för fort. Ur vissa perspektiv kan jag ha förståelse för det eftersom just ungefär dessa två år 2010-2012 verkligen är fyllda till bredden av beslut, samordning och utredningar och vi kommer säkert behöva skjuta en del av detta arbete till den nya kyrkan. Och det är också en viktig sak - att låta den nya kyrkan forma sig själv också. Men ingångsvärdet är också viktigt! Och helt klart kommer våren bli viktig och oavsett om du tycker tiden är knapp eller inte är det viktigt att ta vara på tiden.

Därför vill jag be dig fundera på hur din församling/ditt distrikt/din region planerar att hantera förslaget till konstitution som kommer till alla församlingar tillammans med konferenshandlingarna i början/mitten av april! Bäst är att gå samman med församlingar från de andra samfunden och ordna en samtalskväll och från GF kommer vi gärna ut och talar om detta.

Hela resan skall vara transparent och därför bör du också ha koll på hemsidan www.gemensamframtid.se och följa med i remissvarsgruppens arbete.

Nu går det fort igen - också tåget....

Välkommen till Kanalkyrkan, Sandviken kl 18:00 idag på Gudstjänst. Undertecknad predikar.

/Lasse

1 kommentar:

 1. Det är väl just detta att det går så fort som är det stora problemet, inte minst ur demokratisk synvinkel.

  Som jag också tog upp på THS så processas det friskt i styrelsen och hos vissa utvalda och detta kommer skapa grunden för det nya samfundets profil och teologi. Dessa grundläggande områden för en kyrka kommer alltså att influeras oproportionerligt mycket av en liten grupp, trots att det är det viktigaste vi gör.

  Enligt min mening är det riktigt "fult" att smyga igenom detta på det vis som sker. Våra församlingar dränks i detaljer om stadgar, medan de som vet bättre tar hand om det viktiga... Fast det är klart, vi vanliga dödliga får ju vara med och säga vårt när skeppet redan är i sjön...

  Sanningen är nog snarare den att om processen genomfördes på ett demokratiskt godtagbart sätt så skulle den försenas rejält, och kanske inte bara försenas utan också förhindras.

  Därför upplever en konspirationsteoretiker som mig att det sker väldigt mycket bakom ryggen på "vanligt folk".

  Allt gott!
  <><
  Lennart

  SvaraRadera