söndag 31 oktober 2010

Rapport från Sandviken

Sitter på tåget till GBG och summerar dagen i Sandviken igår.
Dagen i Kanalkyrkan (SMK/SB) hade börjat tidigt med en kortkurs för styrelsefolk och ledare i församlingar. Ca 10 församlingar närvarade och arrangör var SMK´s Mellansvenska distrikt. Jag dög upp efter lunch och fick tala i ca 20 minuter om den nya kyrkan och drömmar och visioner som bör mig i detta.

På eftermiddagen tog ett idésamtal vid där jag talade i en dryg timma om strategier men också om vision och förhållningssätt i den nya kyrkan. Lite gruppsamtal och input från en del andra följdes sedan av frågor och synpunkter. En synpunkt som framkom var att man i de texter den nya kyrkan bygger på är mycket tydliga och centrerade kring den andra trosartikeln (Jesus) men man saknar de övriga två (Fader & Ande). Minns att biskop Växby en gång lite skämtsamt sa att den enda gång som den kristna kyrkan verkar vara på rätt väg är när man är på väg från ena diket till det andra... Under många år var det Jesusrörelser osv och som en reaktion tog skapelsebetoning vid. Kanske är vi nu tillbaka på Jesus? Samtidigt ser det nog inte så ensidigt ut om man tittar över förkunnelsen i de 933 församlingar som tillhör de tre samfunden.

Hur som helst kan man se över texterna rörande strategisk plattform och förslag till konstitution utifrån detta? Man kan också fundera på om det blir bättre eller sämre om man byter ut "Jesus Kristus" mot "Gud" i visionen nedan. Vad tycker du?

”En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar dig och världen” 


/Lasse

1 kommentar:

 1. Hej!
  Du skriver: ” ? Man kan också fundera på om det blir bättre eller sämre om man byter ut "Jesus Kristus" mot "Gud" i”

  [Att skilja åt,] Den historiska Ribi Yehoshua – Messias – från Nasaret var en människa som undervisade sina efterföljare att hålla direktiven i Torah – Skaparens Instruktionsmanual för mänskligheten. Han var ingen ”inkarnerad människo-gud” och uppmanade sina efterföljare att be till Fadern, inte till ”Jesus”. Hans efterföljare berättade om människor hur man fick en relation med Fadern, inte med ”Jesus”. Belägg på www.netzarim.co.il

  Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

  Anders Branderud

  SvaraRadera