måndag 4 oktober 2010

En vecka börjar...

Söndagen bör kanske räknas som veckans första dag men många ser nog måndagen som veckans start. Det gör jag denna vecka för jag har nämligen haft helg! Dvs jag har inte jobbat med annat än att måla och flytta möbler i vårt hem. Men det är jobb det med...
Så nu när (arbets-)veckan börjar handlar det idag om planering och skrivande och funderande. Ligger också efter med mailsvar. Det blir mycket på några dagar... Särskilt nu när remissvaren börjar ramla in. Det är verkligen roligt och historiskt på något sätt.

Tisdag blir ungefär som idag och onsdag fylls av medarbetarsamling i Götene (SMK) och sedan jobba med texter tillsammans med Mr Marklund. Skall skriva lite till Sändaren, bla.

Torsdag har hag några samtal i Sthlm och på fredag-lördag är jag i Malmö på extra Centralkonferens inom MK (Metodistkyrkan). Man har sammankallat representanter från årskonferenserna i hela biskopsområdet som alltså är norra Europa och Euroasien. Allt från Norge till Ukraina och Vitryssland. Man möts med en enda fråga på dagordningen och det är GF-kyrkan. Ganska häftigt.
Det handlar om hur MK i Sverige skall kunna lämna UMC (United Methodist Church) men ändå finnas med som "affiliated church". Tidsplanen som vi fastslagit för processen i Sverige gör att denna fråga behöver hanteras vid en extra samling. Ändå kan MK vara med i GF-kyrkan fullt ut först fem månader efter att den officiellt startat. Personligen tycker jag det är svårt att förstå att en process som varit på väg i typ 100 år slutar med att det skiljer på fem månader för att alla tre skall kunna gå in i detta tillsammans.
Men det är jag det. Huvudsaken är att det blir av och fokus ligger på vårt lands folk - inom och utanför våra kyrkor.

/L

2 kommentarer:

  1. Viktigt.
    Vi har fyllt i på Nätet i måndags 101004 och kryssat för att vi önskar kopia på svaren, men fick endast kontrolluppgifterna.Önskar en kopian till församlingen.
    Gäller Åskyrkan, Kvarnåsens Missionsförsamling
    Inskickare var Gunilla Landin, sekreterare
    Hoppas att det går att åtgärda.

    SvaraRadera
  2. Hej Maria!
    Jag skickar en kopia till Gunilla.
    Tack!

    SvaraRadera